Město Brtnice

Zdroj: Jiří Sedláček

Město Brtnice leží v okrese Jihlava v nadmořské výšce 543 n.m. a má 2300 obyvatel. Město je součástí svazku obcí Černé lesy.


Vlajka Brtnice
Vlajka Brtnice
Znak Brtnice
Znak Brtnice

Cyklotrasy procházející Brtnicí

Kód Název trasy Délka trasy (KM)

Body zájmu v Brtnici

Zámky

Zámek Brtnice
Zámek Brtnice je renesanční zámek ve městě Brtnice okresu Jihlava v kraji Vysočina. Na místě brtnického zámku původně stál vrcholně gotický hrad, který na konci husitských válek začal stavět Zdeněk z Valdštejna a jehož zbytky jsou dodnes patrné na třetím nádvoří. V období renesance dostal zámek definitivní trojdílnou dispozici, kterou si uchoval dodnes. Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Brtnice_(z%C3%A1mek)

Zříceníny

 zřícenina hradu Rokštejn
Rokštejn je zřícenina hradu ležící na skalnatém návrší nad údolím říčky Brtnice, v katastrálním území Panská Lhota města Brtnice v okrese Jihlava. Torza dvou hradních paláců s hranolovou věží a zbytky hospodářských budov tvoří jednu z největších hradních zřícenin na Českomoravské vrchovině. Rokštejn je zapsán na seznamu kulturních památek a od roku 1981 zde probíhá systematický archeologický výzkum. Areál je volně přístupný s možností komentovaných prohlídek. Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rok%C5%A1tejn

Přihlásit se