Webkamery Telč

Zdroj: Neuvedeno

Město Telč leží v okrese Jihlava v nadmořské výšce 522 n.m. a má 5250 obyvatel. Město je součástí svazku obcí Telčsko.


Vlajka Telče
Vlajka Telče

Cyklotrasy procházející Telčí

Kód Název trasy Délka trasy (KM)

Webkamery v Telči

Náměstí - č.1
Aktualizace po: 1 minutách
Náměstí - č.2
Aktualizace po: 1 minutách

Body zájmu v Telči

Architektura

Domy na náměstí v Telči
Náměstí vroubené malebnými domy se štíty a podloubími odpovídá svým rozsahem přibližně stavu při založení města. Tehdy to byly domy gotické s charakteristickými rozměry (šířka do náměstí v průměru 8 - 10 m, hloubka okolo 30 m) a charakteristickým uspořádáním přízemí i patra, jež se u většiny z nich, přes četné přestavby, dochovalo dodnes: z náměstí se velkými vraty s kamenným ostěním (u některých domů je dodnes zachován lomený oblouk (č. 8, 49, 59 aj.) vstupovalo do klenuté předsíně – mázhausu, která zaujímala zhruba 2/3 šíře výjimečně i celou šíři (č. 10, 15, 53, 62), do různé hloubky domovní parcely. Z tohoto prostoru, který původně sloužil řemeslné výrobě, obchodu či prodeji piva, se vcházelo po schodech do patra a do sklepů a tunelem do dvora.

Muzea

Muzeum techniky Telč
Muzeum techniky Telč bylo otevřeno 11. srpna 2012 v prostorách bývalé parní pily, kterou v roce 1873 založil Leopold Podstatzky-Lichtenstein. Muzeum svým návštěvníkům nabídne nevšední podívanou na historické automobily, motocykly, bicykly, stabilní motory, kočárky, hračky, kamna, rádia, elektrospotřebiče a věci denní potřeby našich babiček. Dále je pro návštěvníky připravena ukázka staré zubařské ordinace, selské místnosti nebo dobové dílny automechanika. Celá tato expozice je na ploše 900 m2. Více zde: http://www.muzeumtechnikytelc.cz/

Rybník

Štepnický rybník
Štepnický rybník naznete v městě Telči.

Rozhledny

Oslednice
Kovová rozhledna z roku 2000 stojí na vrchu Oslednice u Telče.

Lanová a lezecká centra

Lanové centrum a lezecká stěna
LANOVÝ PARK S CEPÍNY Lákalo by Vás lezení s cepíny na ledovém útesu? Nemusíte hned do hor, vyzkoušejte si to u nás. Lanový park se skládá z 10 překážek a překonává se pomocí horolezeckých cepínů. Překážky jsou ve výšce 6 m nad zemí a tvoří je nejrůznější konstrukce z lan, řetězů, dřevěných lávek a trámků. Dráhu doplňuje trenažer, kde si nacvičíte všechny potřebné dovednosti. LEZECKÁ STĚNA V Panském dvoře najdete lezeckou stěnu o ploše 200 metrů čtverečních, která se tyčí do výšky 9 metrů. Zálibu v lezení u nás najdou i úplní začátečníci, pokročilým lezcům doporučujeme převislé profily. Přijďte si jen tak zalézt, nebo si zvolte formu kurzu. Naučíme Vás základní dovednosti, se kterými se ve světe lezení neztratíte.

Přihlásit se